Indeed – Den ultimata plattformen för jobbannonsering

Vare sig du är en jobbsökare som är ivrigt på jakt efter ditt drömjobb eller en arbetsgivare som vill hitta de bästa talangerna, är det högst troligt att du har stött på Indeed, världens största plattform för jobbannonsering. Men vad är Indeed och hur har de blivit så framgångsrika? Låt oss dyka in i historien om denna banbrytande plattform och utforska dess funktioner.

 

Indeed grundas

Indeed, som grundades 2004, är i grunden en sökmotor för jobb. Men Indeed är mycket mer än så. När de först startade var deras fokus på arbetsgivaren och deras behov av att hitta lämpliga kandidater. Men Indeed vände på perspektivet och la istället tonvikten på jobbsökaren, vilket gjorde dem unika i branschen. Detta grepp har visat sig vara ett framgångsrikt koncept då Indeed nu är verksamt i inte mindre än 70 länder runt om i världen. 

2024 firar Indeed sitt 20-årsjubileum och är idag världens största jobbannonseringsplattform. Indeed har den mest omfattande trafiken jämfört med andra liknande plattformar. Men vad var det som ledde till deras framgång? 

Grundarna av Indeed, Paul Forster och Rony Kahan, hade erfarenhet inom branschen och insåg att det fanns utrymme för förbättring. Deras vision var att skapa en centraliserad plats där alla jobb i världen skulle samlas – och de lyckades. Indeed blev snabbt en samlingspunkt för både jobbsökare och arbetsgivare och har sedan dess fortsatt att utvecklas och erbjuda nya innovationer inom branschen. 

Så hur fungerar Indeed? 

I grunden matchar de sökord från jobbsökare med relevanta jobbannonser som finns tillgängliga runt om i världen. De använder både organiskt sök och betald exponering för att maximera träffsäkerheten. Faktum är att en betald exponering (sponsrade annonser) på Indeed leder till upp till fyra gånger fler anställningar jämfört med organiska annonser. Detta gör Indeed till den ultimata plattformen för arbetsgivare som strävar efter att nå ut till en bred publik av potentiella kandidater. 

Indeed erbjuder också en rad användbara funktioner för både jobbsökare och arbetsgivare. För jobbsökare är grundfunktionen att skrapa och samla alla jobbannonser från hela världen. Detta innebär att du som jobbsökare har tillgång till ett omfattande urval av jobb på en och samma plats. Dessutom använder Indeed en algoritm för att lära sig vad jobbsökare söker efter och tar hänsyn till historiskt sökta ord för att optimera framtida jobbsökningar. Detta hjälper dig som jobbsökare att hitta de mest relevanta jobben, vilket i sin tur kan förkorta själva jobbsökandet. 

För arbetsgivare är Indeed en oumbärlig plattform. Indeed är den största spelaren i branschen och har flest besökare, samt att kandidaterna spenderar nästan dubbelt så mycket tid på Indeed jämfört med andra plattformar. Genom att använda sponsrade annonser på Indeed kan arbetsgivare öka sin exponering och ofta få ännu bättre resultat. Dessutom har Indeed infört företagssidor som är utformade för att ge jobbsökare en verkligare inblick i hur det är att arbeta på specifika företag. Detta koncept, som kallas Employer Branding, blir allt viktigare, särskilt för yngre generationer som prioriterar företagskulturen och värderingarna hos sina potentiella arbetsgivare. 

 

När ska du använda Indeed? 

Svaret är enkelt – alltid!  

Indeed erbjuder en unik fördel genom att erbjuda betalning baserad på prestation (pay per performance-platform) istället för fasta kontrakt. Det innebär att arbetsgivare endast betalar när Indeed levererar konkreta resultat, vilket ger en betydande flexibilitet i annonseringsprocessen. Så oavsett om du är en stor internationell arbetsgivare eller en lokal startup, kan du dra nytta av Indeed och få valuta för pengarna. 

 

Hur ser framtiden ut?

Vad gäller framtiden är Indeed fast beslutna att förbli den ultimata destinationen för jobbannonsering. De strävar efter att förbättra och förkorta jobbsökandet och göra det smidigare och enklare för jobbsökare att få jobberbjudanden.  

Indeed vill hela tiden jobba mot att revolutionera jobbannonseringsbranschen och förändra sättet vi söker efter och tillsätter jobb på. Genom sin innovativa plattform och fokus på att tillgodose både jobbsökare och arbetsgivares behov har de blivit en pålitlig partner för miljontals människor runt om i världen. Så oavsett om du är på jakt efter ditt drömjobb eller söker efter de bästa talangerna för ditt företag, kom ihåg att Indeed är den ultimata destinationen för båda syften. 

×

Fyll i uppgifter nedan