Fördelar med Videorekrytering: En Guide till Modern Talanghantering

Att hitta rätt talang för din organisation har aldrig varit viktigare än idag. Medan traditionella rekryteringsmetoder har sin plats, har videorekrytering snabbt blivit en oumbärlig del av modern talanghantering och kompetensbaserad rekrytering.

Vad är kompetensbaserad rekrytering och hur kan du som arbetsgivare arbeta med det i kombination med videorekrytering? Definitionen av kompetensbaserad rekrytering är att genomföra en strukturerad rekryteringsprocess som prioriterar de färdigheter och kunskaper som behövs för den specifika tjänsten. Målet är att säkerställa att rätt kompetensrekrytering görs för att möta verksamhetens behov både nu och i framtiden. 

Här är några av de främsta fördelarna med att integrera videorekrytering med efterföljande kompetensbaserad intervju i din rekryteringsstrategi: 

Effektivare Urvalsprocess: Videorekrytering ger dig möjlighet att noggrant bedöma kandidaters kompetens och personlighet genom självinspelade svar på specifika frågor. Detta ger en djupare inblick i kandidaternas förmågor och potential, vilket överträffar traditionella CV och personliga brev. Du kan bedöma både verbala och icke-verbala element, vilket gör det möjligt att identifiera de mest lovande kandidaterna på ett mer nyanserat sätt. 

Tidsbesparing: Videorekrytering gör processen snabb och enkel. Istället för att schemalägga och genomföra inledande telefonintervjuer, kan du granska kandidaternas presentationer och svar när det passar dig bäst. Det sparar betydande tid och energi som du kan investera i andra viktiga aspekter av rekryteringsprocessen, såsom att intervjua de mest lämpliga kandidaterna personligen. 

Förbättrad Kandidatupplevelse: För kandidaterna erbjuder videorekrytering en mer flexibel och bekväm ansökningsprocess. Higher erbjuder en helt dokumentfri ansökningsprocess som är 100% mobilanpassad vilket gör att kandidaterna kan spela in sina svar när det passar dem. Det ger dem också möjligheten att presentera sig på ett sätt som de känner sig mest bekväma med, vilket kan ge en mer rättvis och representativ bild av deras kompetenser och personlighet.  

Effektiv Delning av Information: Videorekrytering möjliggör enkel delning av inspelade intervjuer och bedömningar inom rekryteringsteamet eller organisationen. Detta underlättar samarbete och beslutsfattande genom att fler personer kan vara delaktiga i bedömningen av kandidater i rekryteringsverktyget Higher. Det är kostnadseffektivt och tidsbesparande, och det hjälper teamet att identifiera och rekrytera de mest passande kandidaterna för organisationens behov. Dessutom öppnar videorekrytering dörren till en bredare talangpool genom möjligheten att intervjua och utvärdera kandidater oavsett var de befinner sig geografiskt. 

Sammanfattningsvis erbjuder videorekrytering en rad fördelar som kan förbättra din rekryteringsprocess, öka kandidatupplevelsen och bidra till att hitta de bästa talangerna för ditt företag. I kombination med en kompetensbaserad intervjuteknik och testning i er rekrytering kan ni dra nytta av modern teknik kan och effektivisera er rekryteringsstrategi. Samtidigt blir ni bättre rustade för att möta dagens konkurrens om talang. I Higher erbjuds allt detta i ett och samma rekryteringsverktyg! 

Är du nyfiken på hur Highers verktyg kan hjälpa din verksamhet med effektivare och mer träffsäkra rekryteringar? Klicka på länken nedan för att boka en 30 minuters kostnadsfri demo.

×

Fyll i uppgifter nedan