Kompetensbaserad rekrytering

Att anställa rätt personal är avgörande för både ditt företags framgång och teamets trivsel. Med kompetensbaserad rekrytering säkerställer du att du får rätt person på rätt plats. Kompetensbaserad rekrytering (eller KBR som det förkortas ibland) genomsyrar hela rekryteringsprocessen, från jobbannons och intervju till referenstagning och onboarding.

Så rekryterar du kompetensbaserat

Vårt rekryteringsverktyg Higher är uppbyggt för att applicera en kompetensbaserad rekrytering i alla steg inom en rekryteringprocess. De olika modulerna i systemet skräddarsys för att anpassas utifrån den kravprofil som tagits fram. Därefter sorterar rekryteringsverktyget fram de bästa kvalificerade kandidaterna utifrån kravprofilen där den mest lämpade kandidaten presenteras först och sedan i fallande ordning.

Vad är kompetensbaserad rekrytering?

Kompetensbaserad rekrytering handlar egentligen om att fokusera på kompetenser istället för erfarenheter. Det betyder att du först måste fastställa behovet av kompetens för att sedan hitta kandidater som uppfyller behovet. Många kandidater kan ha liknande erfarenheter och utbildning på pappret men helt olika kompetenser utifrån hur företagets struktur ser ut och var i utvecklingen en organisation befinner sig i, vilka ansvarsområden ingick i rollen, mm. Allt detta kommer påverka din erfarenhet och du kommer därför ha helt olika kompetenser utifrån det. Därav vikten att jobba med kompetensbaserad rekrytering i hela rekryteringsprocessen.

Kompetensbaserad intervju

Även i intervjustadiet kan du jobba med kompetenser och ställa olika situationsbaserade frågor eller rena kompetensfrågor. Utgå från kravprofilen och vilka kompetenser som krävs och basera frågorna utifrån den.
Om tester används i rekryteringsprocessen bör även frågorna anpassas utifrån de kompetenser som krävs om du ska anpassa processen till en kompetensbaserad rekrytering. Ett bra tips är att utgå från kravprofilen och kartlägga kompetenser utifrån den. Kravprofilen blir då en röd tråd genom hela rekryteringsprocessen och ser till så att behovet som söks finns med i varje del.

Boka demo med oss på Higher så kan vi visa hur ni använder kompetensbaserad rekrytering på bästa sätt i vårt verktyg.

Öka mångfald genom kompetensbaserad rekrytering 

Vill du läsa vår blogg hur kompetensbaserad rekrytering kan leda till en bättre mångfald på en arbetsplats? Det finns forskning och studier som styrker att mångfalden ökar om du använder dig av kompetensbaserad rekrytering. Läs mer här!
Läs blogg

Vart börjar jag?

Om du vill börja rekrytera kompetensbaserat så är en bra början att kika på hur rekryteringsprocessen ser ut idag på företaget. Kartlägg alla steg som ingår och anpassa varje steg att fokusera på de kompetenser som krävs. Det kan vara allt ifrån kompetensfrågor, personlighetstester, intervju, referenstagning och videofrågor.

×

Fyll i uppgifter nedan