Skip to content
Rekryteringsverktyg (1)

Rekryteringsverktyg

Vårt användarvänliga rekryteringsverktyg bygger på kompetensfrågor, tester och videopresentationer – så att du kan rekrytera kompetensbaserat, fördomsfritt och träffsäkert.

Så fungerar vårt rekryteringsverktyg

 

Ett smartare rekryteringsverktyg - rekrytera personal effektivt 

Är du också trött på att gå igenom mängder av CV:n och personliga brev varje gång du ska rekrytera personal? Dina kandidater är garanterat lika trötta på att skicka in dem. 

Vårt rekryteringsverktyg Higher bygger istället på kompetensbaserade frågor, personlighetstester och en kort videopresentation. Kandidaten kan slutföra sin ansökan direkt i mobilen på några minuter.

Du som arbetsgivare får en direkt, träffsäker sållning av vilka som har rätt kompetens och egenskaper för den aktuella rollen. Vi skapade helt enkelt ett rekryteringssystem som vi själva saknade.


Kandidatkort (1)

Urval och återkoppling i samma rekryteringssystem

Alla ansökningar samlas i en överskådlig vy i verktyget. Du kan sen enkelt filtrera fram de kandidater som fick önskat resultat i sin ansökan, och bedömer därefter deras videopresentationer. Sortera sedan med drag-and-drop funktionen vilka ansökningar du vill gå vidare med eller ej.

Automatiserad kommunikation med kandidaterna gör att processen blir ännu smidigare och effektivare. Guldkornen kontaktar du för att be om CV eller boka in en intervju direkt inne i verktyget.

 

Spara tid inom rekrytering

Vår första modul förkvalificerar kandidaterna så du som rekryterar bara behöver lägga tid på de ansökningar som spelar roll. Om de inte uppfyller kriterierna som du har satt upp för rollen blir de automatiskt avtackade direkt vilket sparar värdefull tid för dig som arbetsgivare.

Knockout fråga
modulerna

Fördomsfri rekrytering i ett rekryteringssystem

Vår rekryteringsprocess bygger på skräddarsydda urvalsfrågor, som kan vara kunskaps-, värderings- eller situationsbaserade. Frågorna kan ställas i text, bild eller videoformat. Flera svar kan vara rätt, och frågorna kan viktas så att vissa väger tyngre. Metoden ger ett rättvist och fördomsfritt urval, baserat på de kompetenser kandidaterna besitter – inte deras bakgrund.

Rekryteringsverktyget omfattar också evidensbaserade personlighetstester som mäter till exempel motivation och självförtroende. Testerna är framtagna tillsammans med legitimerade Psykometrika som har stor erfarenhet inom rekrytering och tester sen de grundades 2006. 

I vårt rekryteringsverktyg kan du även låta kandidaterna svara på tre korta frågor genom video. Videopresentationerna ger dig ett bra och personligare första intryck av vem personen faktiskt är innan en intervju.

76% Adminstrativ tidsbesparing
100% Mobil ansökningsprocess
250+ Nöjda kunder

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

Kundcase-apotea

 

"Higher sparar oss mycket tid och effektiviserar vårt dagliga rekryteringsarbete. För oss är det värdefullt att se våra kandidater via video i en urvalsprocess där vi kan se hur kandidaten resonerar kring de frågor som ställts, detta har bidragit till att vår träffsäkerhet i rekryteringsprocessen har ökat markant."

Linnea MollaRekryterare

Kundcase-vapiano

"Med Higher sparar jag nog 70% av arbetstiden. Videofrågorna, automatiserade funktioner och mallarna är några bland de mest uppskattade egenskaperna med Higher."

 

Gauthier MunianiaManager, Vapiano Mall of Scandinavia

Kundcase-mornington-hotels-logo

Verktyget hjälper oss verkligen att snabbt få in de medarbetare vi behöver. Det ger oss en väldigt träffsäker första sållning, vilket sparar oss mycket tid och pengar.

Christina Hamrin Platschef, Mornington i Bromma

maxi svartvit

"Jag rekommenderar Higher till alla!"

Sarah Ågren KarlssonPersonalchef, ICA Maxi Lindhagen