Träffsäkert rekryteringsverktyg

Vårt användarvänliga rekryteringsverktyg bygger på urvalsfrågor, tester och videopresentationer – så att du kan rekrytera kompetensbaserat, fördomsfritt och träffsäkert.

Så fungerar vårt rekryteringsverktyg

1. Kompetensbaserade frågor

Kompetensbaserad rekrytering utifrån en kravprofil för att sortera fram kvalificerade kandidater

 

2. Personlighetstester

Evidensbaserade tester framtagna med legitimerade Psykometrika som hjälper er att få en bild av kandidatens egenskaper

 

3. Videofrågor

Korta videopresentationer i rekryteringen för att få en bättre uppfattning av kandidaten innan intervju

 

Higher-icons

Ansökan – nytt sätt att ansöka om jobb

Det ska vara enkelt att söka jobb idag. Med vårt verktyg slipper kandidaterna lägga ner timmar på att skriva CV:n och personliga brev, som sedan ska bifogas i en ansökan. Istället kan de genomföra hela ansökningsprocessen direkt i mobilen. Om de inte uppfyller kriterierna som du har satt upp för rollen blir de automatiskt avtackade vilket sparar värdefull tid för dig som arbetsgivare.

Fördomsfri rekrytering i ett rekryteringssystem

Vår rekryteringsprocess bygger på skräddarsydda urvalsfrågor, som kan vara kunskaps-, värderings- eller situationsbaserade. Flera svar kan vara rätt, och frågorna kan viktas så att vissa väger tyngre. Vårt rekryteringsverktyg omfattar också evidensbaserade personlighetstester som mäter till exempel motivation och självförtroende. Du kan alltså ringa in de kompetenser och egenskaper som behövs i den roll du vill tillsätta. Metoden ger ett rättvist och fördomsfritt urval, baserat på vad kandidaterna kan och vill – inte deras bakgrund.

Två män som jobbar vid datorer

Videopresentationer i rekrytering

Har du någon gång suttit i en intervju där du redan efter några minuter känner att personen inte kommer att passa för rollen – trots att allt lät så bra i ansökan? I vårt rekryteringsverktyg kan du låta kandidaterna svara på tre korta frågor genom video. Videon ger dig ett bra och personligare första intryck av vem personen faktiskt är innan en intervju. Du kan också använda video direkt i jobbannonsen vilket ger ett personligt intryck av arbetsplatsen och kollegorna.

Urval och återkoppling online i samma rekryteringsverktyg

Alla ansökningar samlas i en överskådlig vy i verktyget. Du kan sen filtrera fram de kandidater som fick önskat resultat på testerna, och bedömer därefter deras videopresentationer. Sortera sedan med drag-and-drop funktionen vilka ansökningar du vill gå vidare med eller ej. Kandidaterna som väljs bort får ett automatiskt meddelande om att de inte gick vidare i processen. Guldkornen kontaktar du för att be om CV eller boka in en intervju.

Man i online-möte och kvinna som jobbar

Erfaren rekrytering

Vårt rekryteringsverktyg utvecklas kontinuerligt tillsammans med våra kunder. Flera av dem finns inom butik, servicesektorn, hotell och restaurang – branscher där personliga egenskaper ofta väger tyngt. Men vår metod kan appliceras på alla typer av roller och verksamheter. Vi stöttar dig dessutom hela vägen och hjälper gärna till att formulera urvalsfrågor och välja rätt typer av tester för de kompetenser och egenskaper du söker.

Med Higher får du inte bara ett användarvänligt och effektivt rekryteringsverktyg. Du får också en trygg partner med många års erfarenhet av rekrytering. Vi skapade Higher för att få ett rekryteringsverktyg som vi själva saknade som rekryterare.

×

Fyll i uppgifter nedan