Skip to content
Rekryteringsverktyget-1-1

Unik jury hoppas på många nomineringar av duktiga medarbetare

Dagligvarugalan förenar. I den unika juryn för kategorin Årets medarbetare ingår HR-chefer från samtliga kedjor, och alla är de rörande överens om hur viktig kategorin är.

 

 
Förra året introducerades kategorin Årets medarbetare på Dagligvarugalan med rekryteringsverktyget Higher som partner. Redan då ingick Stina Stenquist, HR-chef Ica, Helena Holmqvist, HR-chef City Gross, och Charlotte Welin Zetterlund, HR-chef Hemköp, i juryn. I år har Helena Erlingsjö, HR-direktör Lidl och Alexandra Berglund, HR-chef Coop Butiker & Stormarknader, anslutit och gjort gruppen komplett med representanter från alla kedjorna.
 
– Det är inte ofta vi sitter samlade så här, konstaterade Charlotte Welin Zetterlund när jurymedlemmarna träffades för första gången.
 
Nej, faktum är att det är ovanligt att mötas över kedjegränserna. För HR-kollegerna var det ett unikt tillfälle när de träffades för första gången på Highers kontor för att spela in en video.
 
I den färdiga videon uppmanar de fem HR-representanterna unisont till att nominera kandidater till Årets medarbetare. De hoppas få in riktigt många innan nomineringstiden tar slut den 31 maj. För kandidater borde det finnas med tanke på att det finns 100 000 butiksanställda runt om i Sverige att välja ifrån.
 
– Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb och behöver uppmärksammas, säger Alexandra Berglund.
 
Stina Stenquist betonar att jobbet kräver bredd och kompetens och att butiksmedarbetaren är den yttersta och främsta ambassadören för varumärket.
 
– Det är lätt att glömma att butiksmedarbetarna skapar så mycket i butiken, allt från att fylla på varor till att svara på både butikens och kundernas behov. Och så det viktigaste av allt: kundmötet. Därför är det ett så viktigt pris.
 
Videon med alla HR-cheferna kan ses här där det också går att nominera via Highers verktyg (går även via dagligvarugalan.se).
 
Originalartikel från FriKöpenskap, läs den här.