Skip to content
Rekryteringsverktyget-1-1

Jobbannons

Första mötet för en kandidat när de ska söka jobb är en jobbannons. Den ska attrahera en kandidat att söka tjänsten så jobbannonsen spelar en viktig roll i en rekrytering. En kandidat läser ofta flera annonser när de söker jobb så det är viktigt att stå ut och komma igenom bruset bland alla andra annonser som finns om du ska hitta din drömkandidat!

Hur skriver jag en jobbannons?

Att skriva en bra jobbannons kan vara klurigt ibland. Man vill få med så mycket som möjligt som skapar en bra och rättvis bild av den tilltänkta tjänsten utan att kandidaten tappar intresset för det är för mycket information att läsa. Sen vill man ha rolig jobbannons också!
Utgå från kravprofilen när en jobbannons ska skrivas och se till att få med de mest relevanta delarna. Kravprofilen blir ens bästa vän när en jobbannons ska skrivas, se till att alltid gå tillbaka och dubbelkolla att allt som bör finnas med, är med.
När du bygger en jobbannons så se till att ha med titel, vad innebär rollen, kvalifikationer samt information om företaget. Det är en bra början och kandidaten får en uppfattning vad tjänsten innebär, vilka krav som behöver uppfyllas inom tjänsten och vilken typ av arbetsplats som erbjuds.
Button template HUBSPOT (300 × 112 px) (5)
jobbannons

Så skriver du en jobbannons

Titel – Vad kommer titeln vara på tjänsten kandidaten ska söka? Här får kandidaten en första uppfattning vilken roll företaget söker.

Vad innebär rollen – Vilka arbetsuppgifter ska utföras, vilka ansvarsområden ingår, vem rapporterar rollen till, hur stor omfattning är det, mm. Här beskriver du hur tjänsten ser ut.

Kvalifikationer – Vilka erfarenheter och utbildningar krävs för tjänsten? Lista specifika krav på erfarenhet om det är ett krav från företagets sida.

Information om företaget – Vad är företagets värderingar och kultur? Vilka förmåner finns? Här beskrivs förtaget som erbjuder tjänsten, vad det innebär att jobba just hos det bolaget.

bild h (1)

En bra tumregel gällande längden på en jobbannons kan vara att tänka max 3 scrollar på en mobil. Då blir annonsen inte för mastig och läsaren kan ta in den information som finns.

ikon TIPS

SEO-optimerad jobbannons 

Viktigt att tänka på i en jobbannons är också att den är anpassad efter SEO så den kan plockas upp av olika sökmotorer som till exempel Google och fler kan se din annons. Vill du ha en guide hur du optimerar just din annons så kan du få tillgång till en sådan nedan – vi hjälper dig på traven!

Button template HUBSPOT (300 × 112 px) (6)

 

Inspiration och insikter