Humlegårdens Ekolager

Case

”Man spar väldigt mycket tid på att inte läsa CV:n som faktiskt inte säger så mycket”. Hör Anders Jansson, VD på Humlegårdens Ekolager, berätta om att rekrytera via Higher. 


Humlegårdens Ekolagers affärsidé är att tillhandahålla bra råvaror, utrustning och service för avancerade hembryggare och små bryggerier. De startade 1992 som ett familjeföretag av Eva Fahleson Ekelin och Svante Ekelin och har varit ledande på sin marknad sedan start. Från september 2020 ingår Humlegårdens Ekolager i koncernen Caldic. VD Anders Jansson anser att de sparat väldigt mycket tid genom att rekrytera med hjälp av Highers rekryteringsverktyg.  

 

Smidigare rekrytering 

 Humlegårdens Ekolager rekryterar framförallt lager- och kundtjänstpersonal, men ibland även mer profilerade tjänster. Innan de började använda Higher såg processen likadan ut oavsett tjänst. 

 Processen blev för tung för enklare tjänster”, säger Anders och syftar på tiden innan Higher då man samlade in CV:n i varje rekryteringsprocess oavsett tjänst.  

 Det blev för mycket administrativt arbete för rekryterande chef och HR i jämförelse med tjänstens komplexitet”, fortsätter Anders.  

 Idag ser processen annorlunda ut. Sedan Higher kom in i bilden är processen mycket smidigare för alla. Rekryterande chefer kan själva enkelt sortera kandidater, skicka meddelanden och boka intervjuer direkt i verktyget.   

 Vi lägger mindre tid på att läsa CV:n och varje chef lägger själv ut annonser för enkla tjänster utan hjälp av HR. HR kan istället lägga allt fokus på de mer komplexa rekryteringarna, förklarar Anders. 

Man som häller upp öl på tapp

 

Videopresentation – en populär funktion 

 Higher består av olika moduler och en favorit hos Anders är videopresentationen där kandidater spelar in sig själva i korta videoklipp.  

 Jag gillar Video-delen eftersom man får ett första intryck av kandidaten utan att ha träffat dem än.”   

 Genom att skippa CV har Humlegårdens Ekolager sparat mycket tid när de rekryterar. Uppskattningsvis runt 20 timmar per rekrytering berättar Anders. Han rekommenderar Higher till alla som vill förenkla och snabba på rekryteringsprocessen.  

 Man spar väldigt mycket tid på att inte läsa CV:n som faktiskt inte säger så mycket.”, avslutar Anders. 

Är du nyfiken på hur Highers verktyg kan hjälpa din verksamhet med effektivare och mer träffsäkra rekryteringar? Klicka på länken nedan för att boka en 30 minuters kostnadsfri demo.

×

Fyll i uppgifter nedan