Skip to content
Rekryteringsverktyget-1-1

Anonymt CV

Rädslan för att diskriminera människor på felaktiga grunder har gett upphov till diskussionen runt anonymiseringen utav bland annat ett cv. Ett anonymt CV handlar om ett försök att jobba med en fördomsfri rekrytering då man tar bort informationen i ett CV såsom namn, ålder, kön, mm.

 

Ska man använda anonymt CV?

Ofta när man vill uppnå ett mer fördomsfritt resultat i sin rekrytering brukar begreppet anonymt CV dyka upp allt oftare. Men ska man applicera en fördomsfri rekrytering fullt ut är det bättre att jobba med en CV-fri rekrytering helt och hållet. Då kan man börja prata om att bedöma kandidater på ett mycket mer likvärdigt sätt helt utan fördomar och utifrån kompetens och anställningspotential. Att bara använda vissa delar i en process blir handfattigt utan då är det bättre att anpassa hela rekryteringsprocessen till fördomsfri rekrytering.
bild5 (1)

Higher jobbar med CV-fri rekrytering

Higher och vårt rekryteringsverktyg bygger på en cv-fri rekryteringsprocess helt och hållet. Vårt rekryteringsverktyg är byggt för att ge en bättre och mer rättvis bild av kandidaten än ett CV kommer göra. I vår ansökningsprocess blir den kandidat som genomför processen med ett resultat som överensstämmer närmast med kravprofilen den som är mest lämpad för tjänsten. Oavsett bakgrund, ålder eller kön. Precis som det alltid borde vara. Eller hur?

 

 

Anonymt CV och CV-fri rekrytering är ämnen som innebär ett nytt sorts tänkande runt en rekryteringsprocess och det kan behövas lite mer på fötterna innan man som företag beslutar att applicera en sådan metod helt och hållet. Här nedan hittar du mer information om hur CV-fri rekrytering kan effektivisera och förbättra en rekryteringsprocess för både kandidat som företag. Det finns även en bloggpost om varför ett anonymt CV inte alltid är den bästa lösningen.

 

anonyma cvn knapp