Skip to content
Blogg header HUBSPOT (1117 x 450 px) höger digitalisera
HigherNovember 2023

5 tips för er som vill digitalisera er rekrytering

1.  Mobilanpassning är A och O

Utgå ifrån att era kandidater kommer att använda sina mobiler när de utforskar er karriärsida och ansöker till jobb. Se därför till att er webbplats är fullt mobilanpassad. En smidig och användarvänlig karriärsida kommer att göra det enklare för potentiella kandidater att hitta information om lediga tjänster och skicka in sina ansökningar.  

Higher erbjuder en smidig och mobilanpassad karriärsida, vilket gör det enkelt för kandidater att hitta information om lediga tjänster och skicka in sina ansökningar direkt via sina mobila enheter då vi har en unik ansökningsprocess utvecklad specifikt för mobilen. 

 

2. Använd Marknadsinsikter för Effektiv Rekrytering

Genom att involvera marknadsavdelningen kan ni få värdefulla insikter om vart era webbplatsbesökare kommer ifrån. Detta kan hjälpa er att anpassa era annonser och rekryteringsstrategier för att nå rätt målgrupp. Tänk igenom hur olika kanaler kan användas för att nå potentiella kandidater, oavsett om det handlar om annonser, sociala medier eller andra plattformar. 

 

3. Sökmotoroptimering (SEO) för Bättre Synlighet

För att öka sannolikheten att nå rätt sökande är det viktigt att optimera era jobbannonser för sökmotorer. Se till att era annonsers titlar och text matchar de relevanta sökorden inom er bransch. Detta kommer att öka chansen att era annonser rankas högre i sökresultaten och uppmärksammas av potentiella kandidater. 

Higher hjälper företag att optimera sina jobbannonser för sökmotorer, vilket ökar chansen att rankas högre i sökresultaten och därigenom nå flera potentiella kandidater. 

4. Använd olika medieformat

När ni lockar sökande kandidater är det viktigt att använda olika medieformat. Bilder och filmer är mycket effektiva för att förmedla ert budskap och attrahera kandidater. Genom att använda ljud och bild aktiverar ni fler sinnen, skapar känslor och lockar fler och bättre sökande till er organisation. Filmade platsannonser är därför ett kraftfullt hjälpmedel för att förmedla er företagskultur på ett engagerande sätt. Detta är något som vi erbjuder och rekommenderar till alla våra kunder. 

 

5. Tänk om i Ansökningsprocessen

Behöver ni alltid kräva CV och personligt brev? Det kan vara värt att fundera i andra banor när det gäller att samla in information om kandidaternas kompetens och personlighet. Använd digitala verktyg och frågeformulär för att samla in relevant information på ett smidigt sätt. Det kan göra ansökningsprocessen mindre krånglig och mer tillgänglig för sökande.  

Genom att samarbeta med Higher kan företag göra sin kandidatresa mobilanpassad, synas på rätt ställen och använda innovativa kommunikationsvägar för att effektivisera och förbättra rekryteringsprocessen för både företaget och de sökande. 

Digitalisera er rekrytering och säkerhetsställ en mobilanpassad kandidatresa med Higher!

 

RELATERADE ARTIKLAR